Voorbeeld ontwerpschets

Voorbeeld 3D visual (extra optie)

Voorbeeld beplantingsplan (detail)
Voorbeeld bestellijst (detail)

hoe werk ik  

Iedere opdrachtgever is uniek en bewoont  een huis met een eigen karakter dat vervolgens in een bijzondere omgeving staat. Kortom ieder project is uniek. Hierdoor is het belangrijk dat het ontwerpproces het volgende stappenplan doorloopt:

een persoonlijke ontmoeting

Tijdens dit intakegesprek leer ik u (niet alleen) kennen en tijdens een wandeling door de tuin komen ook uw wensen ter sprake. Daarbij krijg ik als ontwerper tegelijk een goede indruk van de mogelijkheden die in het grondstuk verborgen liggen. Ik maak notities en fotografeer de plek voor beeldmateriaal tijdens een verdere analyse.

het opmeten van de tuin

Kleine overzichtelijke tuinen meet ik persoonlijk op, wat bij het honorarium is inbegrepen. Het opmeten van tuinen met een ondoordringbare begroeiing en met veel hoogteverschil besteed ik uit;  dit komt voor rekening van de opdrachtgever.

ontwerpconcept

Na de eerste schetsen volgt de presentatie in A3 formaat. Hierin vindt u een plattegrond en referentiebeelden. Omdat niet iedereen een plattegrond (2D) begrijpelijk vindt, bied ik ook de mogelijkheid om als extra optie één of meer 3D visuals te tekenen.

ontwerp

Vervolgens werk ik het schetsontwerp uit tot een tekening op schaal met daarop de meest belangrijke maten. Hiermee kan de hovenier doorgaans aan de slag.

beplantingsplan

Voor de beplanting maak ik een gedetailleerd beplantingsplan waarop aangegeven wordt welke plant waar komt te staan. Verder krijgt u voor de hovenier een lijst met plantnamen, de hoeveelheden en de kwaliteit waarin de planten geleverd moeten worden. Voor echte plantenliefhebbers bied ik de mogelijkheid om dit gezamenlijk stap voor stap uit te werken.

de aanleg

Zowel in Nederland als Duitsland werk ik met gerenommeerde hoveniersbedrijven. Ik neem het ontwerp met hen door waarna zij met de ontwerptekening en het beplantingsplan van start kunnen gaan. De hovenier maakt vooraf een begroting van de aanlegkosten. Verder biedt ik de mogelijkheid om tegen een uurtarief de aanleg ter plaatse op essentiële momenten te begeleiden en aan te sturen.

kosten van een ontwerp

Uit de inleiding kunt u al opmaken dat het ontwerpen van een tuin maatwerk is. Tijdens het intakegesprek, waarvoor ik een kleine vergoeding van € 70 (exclusief reiskosten 30ct/km) vraag en welke niet wordt berekend als het tot een opdracht komt, zal ik de kosten voor mijn werkzaamheden met u doornemen. Als indicatie kunt u € 1,70 per vierkante meter te ontwerpen tuin nemen (inclusief beplantingsplan) met een minimum van € 1050,00.